söndag 11 september 2011

Maffian har intagit Kungälv

Ingen går fri för maffian, inte ens det idylliska Kungälv.
Glidandes fram i min Svenssonbil, Toyota Avensis kombi såg jag plötsligt denna gigantiska abborre hängandes i en fisklina från bron vid Klocktornet!
-Shit maffian är här!

Vår lilla idylliska by har intagits av maffian.
Inte vilken maffia som helst utan den finska, bastu-krökande livsfarliga maffian.
Likt den Italienska maffian så har de djur som skrämseltaktik och från "tusen sjöars land" är det givetvis den läskigt beniga abborren som används. Den har ju förstört generationer av potentiella fiskätare genom att sätta sig på tvären i halsen på ungdomen och därmed döda alla möjligheter till intelligens och välmående.

Eller var det bara ett pojkstreck, eller ännu värre har även tjejer börjat med dessa illdåd i jämlikhetens tecken?

-Nej, sannerligen så måste det vara mina landsmän som hittat hit.
-Vad kan de ha i kikaren? Ska alla Kungälvsbor Kosken-frälsas? Är vi nära en kollektiv fyllefest som aldrig tar slut? Eller är det våra hockeykillar de är ute efter? Nej, Kungälvs hockey kan knappast bidra till de finska lejonen och Frölunda har väl inga spelare som duger de heller?

Hmm....... Vad kan det vara som lockar hit överviktiga, Koskenkorva-doftande knivmän från österland?
-Kanske vill de bara visa att de kan ta över Kungälv?

Eller är det bara en progrupp från finska föreningen i Surte som vill spela oss ett spratt?

Ingen vet med säkerhet. Men efterforskningar bland Sisuligans ledning, Jussi, Penntti, Jukka, Anti & Jorma så får jag fram att de anser sig oskyldiga och tror sig veta att det är någon illvillig svensk som vill svärta ner deras goda rykte.

Om ni träffar på en misstänkt finsk maffiamedlem gör ni säkrast i att göra som de säger (nästan alltid dela en flaska eller två med honom). Enda sättet att komma undan skärsår eller värre är att se till att han suger i sig minst sex gånger (behövs sällan någon större övertalning) så mycket som dig själv och slutligen lägger sig där han står. Ett bra knep är att berömma honom för takten och mängden han lyckas få i sig, den funkar alltid. Trots att han dricker mängder och du bara 1/6 av hans intag så innebär inte detta att du håller dig på den nyktra sidan, tvärtom så är ni troligen båda bortom sans och balans inom en timme. Smyg då därifrån om du  fortfarande kan stå och gå samt har sans nog att förstå. Annars gäller det att vakna först så att han inte misstar dig för att var hans fruntimmer eller en inkräktare som måste rispas eller än värre styckas med den slöa morakniven som alltid finns i hans linning.

Hur abborren kom att hänga under bron och vad det innebär för Kungälv vet vi inget om än idag men Om det var den fruktade finska maffian så lär vi få veta......och kakdoften kan komma att bytas ut mot en lite fränare!

Nedan lite sköna finska länkar:

Sisuligans Jorma värmer upp
Finsk IKEA arbetare
Finska nyheter
Släkting till mig?
Svensk full finne

Inga kommentarer: