söndag 27 mars 2011

Världsrekordet ett faktum.

Ett av mina sista hopp i "karriären"

Världsrekordet ett faktum!
Igår hoppade 170 st Öisare till sig ett nytt världsrekord för klubben! Hur mycket rekordet lyder på vet jag inte än. Bra att ÖIS garanterat innehar rekordet för 100-manna hoppning eftersom ingen anna har tävlat i detta moment. Det var fantastiskt kul att se så måmga höjdhoppare, medeldistansare, brottare (gjorde baklängesvolt på ett ben över ribban!) och framförallt Öisare hoppa höjdhopp samtidigt. Några värre skador blev det inte! Men ytterligare någon form av rekord borde det vara att både Fredrik Meister och Glenn Älveblad drog sina skallar i stolparna så att blodet forsade? Men det fixade överläkare Peter Bergh med lite bandage och vips så var bägge pojkarna lite snyggare än tidigare ;-) Glenns smäll i stolpen

GP reportage, här är länken GP skriver om världsrekordet

Sjöberg körde en Holmare
Vi var tre tungviktare (klassen +100kg) över 152cm, jag själv, Tommy Hämälainen och Patrik Sjöberg. Vem vann? Delat trodde vi först men då började gamle Sjöberg jiddra om att tyngst vinner. Precis som Holm brukar nämna att han har OS-guld och flest hopp över 2,30 eller vad de nu brukar gnabbas om? Patrik brukar då slå tillbaks med att de grenarna finns inte. Jag hävdar att det inte finns någon regel om att den tjockaste ska vinna vid lika höjd och rivningar....men, men i makt av sitt världsrekord och status gick Sjöberg och hämtade pokalen ur Pelle Cronas händer, snabbt innan någon hann protestera.Kul för Sjöberg att få vinna något! Hann hävdar sig ju inte mot de riktiga idottsmännen i Mästarnas Mästare utan får nöja sig med att slå lagerarbetar från Kungälv. Grattis Patrik!
Kände mig ändå tvungen att kommentera Patriks fusk....... Tillrättavisning av Patrik Sjöbergs fusk. Under "inga avslitna hälsenor...." under comments.

Imponerande!
Mest imponerade på denna tävling blev jag av OS, VM guldedaljör Christian Olsson som tog 204cm mycket lätt i träningsskor (otroligt bra) och sedan avslutade tävlingen. En stor överraskning var Johan Brink som tävlade i klassen +50år och tog 160cm tror jag. Snyggt! Han hade baissat sina chanser på förhand men det var bara tomt prat då han sedan visade upp kanonform. Olle Johannson (fördd 1939) tävlande i klassen bästa Olle Johansson hoppade 144cm med dykstil och har hoppat alla säsonger sedan 1955!! Min outtröttliga träningskompis Ola Carlsson har hoppat 200cm 20 säsonger i rad (min svit slutade på en säsong) och tog igår 200cm trots att han haft en hel del bekymmer senaste tiden. Lika imponerande är att han kom från Spanien för att hoppa denna tävling, det är ÖIS hjärta det! Nämnas bör också Niklas Sjöstedt ÖIS meste allsvenska spelare som hoppade några hopp men sedan inte ville riskera allvarliga skador. Han hoppade med höftprotes visade det sig. Snyggt!

Pelle Crona, Öisarnas Öisare!
Ingen är som Pelle Crona! Det engagemanget, viljan, hjärtat och entusiasmen är nog oöverträffat i svensk idtott! Inte bara att han drog ihop denna fina tävling. Han hoppade trots tydliga smärtor i knäna, och säkerligen på andra håll i kroppen också. När man såg honom halta omkring innan hoppningen fanns det inget som tydde på att han skulle tävla. Men väl vid ansatsmärket var det gamle Crona. Tokpeppad fick han fart på publiken och med vild frenesi och vilja tog han sig över drygt 120cm. Väl på mattan vred han sig i plågor efter varje hopp och vid frågor från andra hoppande och publik om han hade ont svarade pilsnabbt, NEJ, NEJ ABSOLUT INTE! Givetvis ljög han. Men sån är han Pelle. Han ger inte upp, det finns inte på kartan. Tack Pelle för en fantastiskt rolig dag!

http://vimeo.com/user4603240/oishundramanna En film med hoppa av gamla legender och den "levande unga" legenden Christian Olssons fin hopp. Filmen redigerad av Carlos Eklund. Snyggt jobbat.

Inga kommentarer: